Det sydslesvigske fodboldlandshold er fortsat i gang med forberedelserne til Europeada 2016, mindretals-EM, i Sydtyrol. Onsdag aften stod endnu en træningskamp på dagsordenen. Den blev spillet i Vejen mod Jernved/Gredstedbro IF (Serie 2). Efter 90 minutter på kunstgræs lød resultatet 4-0 i SdUs favør. Målscorerne var Kim Tönder (2 mål) fra TSV Nord Harrislee, Erik Wegner (Slesvig IF) og Caspar Christiansen (DGF Flensborg).

“I begge startfaser af halvlegene viser vi godt kombinations- og bagspil, og har overtag i kampen”, siger Holger Bruhn. Alligevel var træneren ikke udelukkende tilfreds med det han så. “Vi mangler noget på det fysiske plan, og så var vi ikke koldblodige nok foran målet. Vores afslutninger var uskarpe eller den sidste aflevering glippede.”

Vi mangler noget på det fysiske plan, og så var vi ikke koldblodige nok foran målet.

Holger Bruhn, træner

SdU kom godt ind i kampen og i de første 15 til 20 minutter havde truppen styr på spillet. Taktisk og spillemæssigt gjorde holdet det, som Holger Bruhn og hans træner-makker, Berni Petersen, gerne vil se. Det eneste, som manglede var et mål. Det skyldes, at angrebene ikke blev spillet færdig med sidste konsekvens. Danskerne kom bedre ind i kampen, fordi de var aggressive i nærkampene. Det havde SdU-holdet det ikke godt med, og desuden blev der nu spillet for utålmodigt. Kort før pausen lykkedes det alligevel at score. Efter et hjørnespark var der kaos i modstanderens straffesparksfelt og Kim Tönder var til stede. Med 1-0 gik man til pausen.

I anden halvleg gjorde SdU-holdet det langt bedre. Både fordi modstanderen gik tydeligt ned i tempo, men også fordi man spillede sig frem til bedre chancer. Erik Wegner scorede på et seværdigt frispark, og kort efter var Kim Tønder igen til stede. Angreberen markerede sit andet mål i kampen. Caspar Christiansen sørgede for slutresultatet på 4-0. “I anden halvleg var modstanderen træt, og det var selvfølig vores fortjeneste. Vi spillede meget bedre, men fik alligevel ikke nok ud af det”, siger Holger Bruhn. “Vi er blevet meget klogere på tingene. Når overskuddet er der, fungerer en del rigtig godt, men vi har stadig en del at arbejde på”, siger Holger Bruhn, og understreger, at spillerne selv er ansvarlig for deres fysik. Derfor, satser SdU på et ekstra træningspas onsdag, den 16. marts. Derefter vil holdet først mødes igen, når spillerne er færdige med sæsonen på klubplan. Den 5. juni er der planlagt en trekants-turnering med holdet fra det tyske mindretal i Danmark og friserne, som begge også deltager i Europeada.

SdU: Benzin – Steiner, Wobig, Möller, Thomsen – Larsen, Wegner, Johannsen – Meyer, Tönder, Linhardt; indskiftninger: Steffensen, Mille, Christiansen